Increased carrying reduces infant crying: a randomized controlled trial

Länk till forskningsartikelIncreased carrying reduces infant crying: a randomized controlled trial

Sammanfattning: Denna studie visar på att barn som bärs skriker mindre, med upp till 43% (eller med en timme). Det ökade bärandet kan också ha en stor betydelse för att mödrar blir bättre på att läsa av spädbarnets behov och minska reaktionstiden innan barnet blir oroligt.

Studiens fördelar/nackdelar: Studien som sådan är bra, men studiens resultat används ofta som en stark fördel när man gör reklam för bärsjalar och bärselar. Att använda sig av % istället för tid i just detta fall gör stor skillnad i hur man uppfattar budskapet.

Egna slutsatser: Genom att vara nära sitt barn frisätts oxytocin som är ett av våra må-bra-hormon och signalsubstanser. Oxytocin ökar öppenheten och lindrar stress, oro och ångest. Därför är det inte så konstigt att ökat bärande ger lugnare barn (och föräldrar).

En reaktion till “Increased carrying reduces infant crying: a randomized controlled trial

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s