Infant carrying: The Role of increased locomotory costs in early tool development.

Länk till forskningsartikeln: Infant carrying: the role of increased locomotory costs in early tool development. 

Sammanfattning: Mätningar från denna studie visar på att det är 16 % mer energikrävande att bära ett barn i sina armar jämfört med om man använder ett redskap för bärande såsom sjal eller sele. Energikostnaden att bära sitt barn i armarna är högre än att amma sitt barn.

Egna slutsatser: Att bära sitt barn i sjal eller sele är mer energisnålt jämfört med att bära sitt barn passivt i armarna, vilket i vissa fall kan vara bra. Jag tänker främst på de ammande personer som förlorar mycket vikt de första veckorna efter förlossning och som har svårt att få behålla den vikt de borde ha. Där kan energibesparingen som bärdon ger vara betydelsefullt. Att tillämpa ett aktivt armbärande borde vara mer energisnålt jämfört med ett passivt armbärande, där barnet mer och mer kan hjälpa till att hålla sig kvar på den som bär.

En reaktion till “Infant carrying: The Role of increased locomotory costs in early tool development.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s