Kangaroo mother care helps fathers of preterm infants gain confidence in the parental role

Länk till forskningsartikel: Kangaroo mother care helps fathers of preterm infants gain confidence in the parternal role.  

Sammanfattning: Känguruvård hjälper pappor att utveckla sina faderskänslor, och får papporna att känna sig kompetenta i sin föräldraroll samt förmåga att kunna hantera den oväntade situationen .

Studiens styrkor/svagheter: Studien riktar in sig på känguruvård av prematura barn, vilket inte är 100% applicerbart på fullgångna spädbarn och deras föräldrar. En styrka är att studien fokuserar på papporna, då det är väldigt ont om forskning med fokus på pappans roll.

Egna slutsatser: Även om studien riktar in sig på prematura barn, och där det är mer medicinskt viktigt att båda föräldrarna hjälper till med känguruvården, så tycker jag att det är viktigt att belysa pappornas upplevelse av när de emotionellt känner sig som en pappa. Jag tror inte att de här känslorna skiljer sig drastiskt från nör ett fullgånget, friskt barn föds. Därför anser jag det viktigt att nyblivna pappor tidigt får möjlighet att bära sitt barn hud mot hud, för att stärka föräldrakänslan och känna sig kompetent och förbättra anknytningen till sitt barn redan från början.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s