Recension JPMBB Hoddie Carrier

RECENSION JPMBB HOODIE CARRIER
 
Märke: Je porte mon bébé
Modell: Hoodie
Bredd sittpanel: ca 35 cm
Bredd midjebälte: 10 cm under panelen
Längd midjebälte: ca 70-140 cm
Höjd ryggpanel: 24-40 cm
Bredd axelremmar: 7 cm
Längd vaddering axelremmar: 45 cm
Vikt: ca 3.5-20 kg med Boosterpack, 5-20 kg utan.
Vikt på barn/docka:
-Barn 2.5 år, 90 cm/12 kg
-Barn 7 mån, 8 kg
-Docka 60 cm/3.5 kg
-Docka 48 cm / 2.8 kg
 
Jag har sedan tidigare en trevlig upplevelse av Jpmbb’s hybridtrikå och trikåringsjal, men aldrig fått testa deras selar. Hoodie kändes precis sådär mysig och mjuk som man förväntar sig av sin slitna favorit-tjocktröja. Färgen är i denimgrå och alla remmar samt spännen är svarta. Selen har en tvådelad luva, med innerdel i mesh som kan kopplas loss från ytterluvan, vilket ger möjlighet till ett svalare stöd. Till selen kan man köpa till ett så kallat boost-pack med iläggs-kudde och nackstöd.
 
Selen är av en enkel, stilfull och genomtänkt design. Midjebältet är medelhårt i stoppningen, lite smalare än exempelvis Tula och Ergobaby och spänns från ett håll. På panelen finns två längstgående remmar som justerar panelens höjd. Axelremmarna har inga pfa-spännen, är medelmjukt stoppade och går att korsa vilket ger bra möjligheter för ett varierat bärande. Spännet sitter på själva axelremmen och spänns genom att dra framåt vid magbärande. Nackremmen går att justera ganska mycket i höjdled, och spänns från ett håll. Alla remmar utom nack-remmen går att rulla in och fästa med resårband.
 
Hoodien är väldigt bekväm för mig att bära med, både på rygg och mage. Den avlastar förvånansvärt bra att bära en 2.5-åring i, även om panelen inte ger stöd helt från knäveck till knäveck och att natta i en timme var inga problem. För oss gick det bra att få till en god höjd vid ryggbärande, vilket jag upplever är enklare med selar som har lite smalare midjebälte. Ibland har man fördelen att kunna låna sina vänners barn, och en median sjumånaders bebis sitter väldigt bra utan kudden.
 
Den är lätt att arbeta med och tar liten plats. Jag gillar deras inläggs-lösning med en kudde som fästs i en ficka på innersidan av panelen, som kan användas från nyfödd och uppåt. Med en bärdocka i nyfödd-storlek var det enkelt att få en god position och bra stöd för dockan utan särskilt mycket ansträngning. Personligen upplever jag många nya selar som inte kräver spädbarnsinlägg tyvärr är något för stora för det nyfödda barnet, och för de personer som vill bära med sele från start men inte vill ha ett omslutande spädbarnsinlägg så är Hoodie ett bra alternativ.
 
Fördel med att axelremmarna spänns framåt är att det är enkelt att få bort slack från toppen av selen och bakåt, och att trycket som blir av spänningen inte trycker på barnets rygg. Nackdel är att det kan vara lite trixigt att släppa på spänningen.
 
Överlag en väldigt trevlig och ”oteknisk” sele som ger hög myskänsla och som inte tummar på bekvämlighet eller bra stöd. Passar de allra flesta kroppstyper på bäraren, och från nyfödd upp till toddler.
 
Je Porte Mon Bébé’s hemsida: https://jeportemonbebe.com/en/
Je Porte Mon Bebe’s: https://www.instagram.com/jpmbb/
Je Porte Mon Bebe’s FB-sida: https://www.facebook.com/jeportemonbebe/
 
Selen är sponsrad av 2Sure, men mitt omdöme är genuint.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s