OM MIG

 

jagochstenPERSONLIGT
Jag heter Zarah Stolt och bor i Skövde tillsammans med min man, vår treåriga son, vår dotter född i augusti och vårt fyrbenta pälsbarn – schäfern Drama. Till vardags, när jag inte är föräldraledig arbetar jag som Leg. Sjuksköterska i kommunen.

Min bäranderesa började den 1 mars 2016, dagen efter min förlossning. Jag blev fast och beroende utav bärandets alla fördelar och ville dela med mig av detta. Det ledde till att jag i april 2017 gick en Peer Supporter-kurs i barnbärande och babypottning hos bärcoachen Ulrika Casselbrant. Våren 2017 startade jag upp Näroteket som en hobbyverksamhet med både stöttning i bärande och uthyrning utav bärdon. Under den här tiden blev jag mer intresserad utav bärandet i sig och vilka fördelar det har för både oss som bärare men också för barnet. Därför valde jag att utbilda mig till bära barn-konsult genom Slingababy UK i April 2018.  I mars 2019 valde jag att gå ytterligare en konsultutbildning hos Carried UK, med lite annan inriktning som gav mig fördjupade kunskaper inom barnbärande med bärdon samt aktivt armbärande.

Intresset för att hyra bärdon och få rådgivning i barnbärande har stadigt ökat, vilket ledde till att jag omformade min hobbyverksamhet till enskilt företag. En fantastiskt rolig men nervös förändring. Jag har också varit med och startat Svensk Riksorganisation för Ergonomiskt Barnbärande – en organisation som bland annat arbetar för att samla den expertis som finns inom barnbärande, att verka för att mer forskning inom ämnet genomförs samt försöka öka medvetenheten om barnbärandet och dess fördelar både i samhället och inom hälso- och sjukvården.

Utöver barnbärandet är jag starkt intresserad av amning som ämne och brinner för att alla som vill amma ska få den hjälp och det stöd de behöver för att kunna göra detta.

KVALIFIKATIONER
– Leg. Sjuksköterska sedan 2014
Amning i nöd och lust, 7.5 HP, Högskolan i Kristianstad
– Bära Barn-konsult genom Slingababy
– Bära Barn-konsult genom Carried UK.
– Föräldrastödjare i armbärande genom Carried UK
– Föräldrastödjare i Babypottning genom Nära Bebis
– Föräldrastödjare i Amning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s